به گزارش سافت گذر، اخیراً رباتی توسط مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS) تولید شده که همچون مورچه حرکت میکند و بدون نیاز به GPS قادر است مسیر خود را بیابد.
شاید مسیریابی به نظر شما آسان بیاید ولی وقتی بخواهیم همین علم را در رباتیک به کار ببریم، متوجه سخت بودن میشویم. اکثر روشهای به کار گرفته شده برای مسیریابی توسط رباتها، از GPS استفاده میکنند ولی این راهکار همیشه و همه جا جواب نمیدهد زیرا سیگنالهای ماهوارهها همه جا قدرتمند نیستند. حالا محققان CNRS تصمیم گرفتهاند از طبیعت برای برطرف کردن این مشکل استفاده کنند به همین دلیل مورچهها بهترین موجوداتی بودند که کارآمدترین شیوه را در اختیار آنها قرار دادند.
مورچههای صحرای کاتاگلیفیس برای پیدا کردن غذا مجبورند مسافت زیادی را بپیمایند برای همین نمیتوانند از مادهای که دارند برای مسیریابی بهره ببرند زیرا دمای این بیابان بسیار بالاست. نکته عجیب اینجاست که این حشرات روزانه مسیر زیادی را زیر نور داغ خورشید طی میکنند و بدون اینکه گم شوند، باز هم به مبدأ خود برمیگردند. این موجودات از نور متقارن به عنوان قطب نما استفاده میکنند و اطلاعات مربوط به سرعت حرکات خود را بر اساس قدمهایی که برداشتهاند نسبت به نور خورشید محاسبه مینمایند. با این راهکار، آنها میتوانند بدون هیچ مشکلی مسیریابی خود را انجام دهند.
حالا ربات تولید شده توسط CNRS که Antbot (ربات مورچهای) نام دارد از نوعی قطب نمای اپتیکی بهره میبرد که میتواند نور تقارنی را تشخیص دهد و با استفاده از سنسور مربوط مسیر خود را پیدا کند. این فناوری به ربات اجازه میدهد محیطهای پیچیده را به خوبی بررسی کرده و به راحتی بتواند به مبدأ خود بازگردد. در آزمایش انجام شده، Antbot پس از طی مسیر 14 متری با 1 سانتیمتر دقت توانست به خانه برگردد.
این ربات 6 پا دارد تا بتواند از مسیرهای صعبالعبور که رباتهای چرخدار در گذشتن از آنها مشکل دارند، گذر کند. محققان امیدوارند این دستگاه بتواند در مواقع حوادث طبیعی به کمک امدادگران آمده و یا خاکهای خارج از جو زمین را بررسی نماید.
این مطالعه در ژورنال علوم رباتیک به چاپ رسیده است.
منبع: digitaltrends.com